(Видео) УФЦ шампион изеде ќотек од Жан Клод Ван Дам

Поранешниот шампион на УФЦ, Коди Гарбрант, во американски подкаст раскажа како бил победен од Жан Клод Ван Дам во спаринг. Двајцата се бореле во кафезот во неговата теретана.

„Таа ноќ моите пријатели го донесоа вечерта. Мирисаше на алкохол. Ми рече дека можеме да се истегнеме, а потоа стана циркус. Почна да ми тегне нозете и тренингот го свати премногу сериозно. Ме удри со петицата во глава и ми ги исфрли забите. Кога излегов, падна на колена и почна да плаче“, рече Коди.

Глумецот рече дека побарал прошка за својот непромислен потег.

„Во старите јапонски времиња постоел обичај откако ќе повредиш некого, да клекнеш на колена и да го замолиш за прошка. Очите ми се наполнија со солзи бидејќи се плашев дека неговиот тим повеќе нема да ме сака на тренинг“, рече Ван Дам.

Scroll to Top