(Видео) За 3 минути, татко му објасни на синот како да ги организира онлајн часовите

Дарко Милошевиќ од Србија објави видео во кое на телефон разговара со неговиот син и му објаснува како да ги организира онлајн часовите.

Додека вози, му го кажува планот според кој неговиот син за еден ден ќе може да постигне сè без да погреши. Целата работа наликува повеќе на некоја игра отколку школување.

„Ајде, слушај вака, значи, англиски, таа ќе ги испраќа материјалите преку СМС. И кога ќе ги завршиш, сликај ја домашната и зачувај ја на компјутерот во папка, а кога таа ќе ви ја побара, имате 15 минути да ја вратите. Да љубов. Географија, на наставничката ѝ ја праќаш задачата по Вибер, но не на нејзиниот телефонски број, туку на бројот на нејзиниот сопруг затоа што има поголема меморија. Биологија следиш преку РТС Планета. Математика преку ЗУМ, немаш одредено време, кога на наставникот ќе одговара. Музички, материјалот ќе го добиете преку е-пошта. Фотографирате и веднаш враќате, но е-поштата ќе ја добие на меил ноќе, затоа што наставниците реагираат на тој начин. Ќе ја ангажираме баба таму, за да остане цела ноќ будна, не грижи се за ништо, тоа го решивме со музичко“, вели тато Дарко, а родителите му велат секоја чест, затоа што „нè потсети сите родители како е да ги запомнеме сите овие работи“.

Scroll to Top