Возел 170 километри па се сетил дека ги заборавил ќерките на бензинска

Германски државјанин на автопат во Баварија си ги заборавил своите две ќерки, пишуваат германските медиуми. Тој со девојчињата патувал кон езерото Гарда по повод велигденските празници, а неговата сопруга останала дома.

„Девојчињата отишле до тоалетот, а кога се вратиле, го немало ни автомобилот ни таткото. Девојчињата го знаеле домашниот телефонски број и успеале да стапат во контакт со мајката, преку која дошле и до мобилниот телефонски број на таткото“, наведуваат медиумите.

Полицијата ѕвонела 48 пати кај несовесниот татко, кој не се одѕвал на повиците, а веќе се наоѓал во Австрија, на 170 километри оддалеченост.

Пред полицијата на сослушување мажот изјавил дека не забележал оти неговите ќерки не се во автомобилот.

Scroll to Top