Вучиќ до првиот човек на патишта – „Застани бре, што ќе правиш со трасата“

By

Левата цевка од тунелот „Бранчиќ“ на делницата на Коридодот 11 Лајковац – Лјиг, во Србија денеска била пробиена, а на свеченоста присуствуаа и претседателот на Србија Александар Вучиќ, министерката за градежништво Зорана Михајловиќ, директорот на „Коридодот на Србија“, Зоран Бабиќ и кинескиот амбасадор Ли Манчанг.

Во центарот ан вниманието паднаа директорот на Патишта на Србија, Зоран Дробњак, кој беше повикан од Вучиќ да одговори на прашањата на новинарите за трасата на патот.

„Дробњак, дојди ваму“, му викна Вучиќ на директорот на Патишта, да му се приклучи на местото до мирофонот.

Додека еден од новинарите се обиде да го праша каде точно минува трасата на патот, кој ги поврзува Чачак и Пожег, Дробњек само одговори дека знае за што станува збор и дека сето тоа ќе го направи.

Комочната ситуација следеше откако Вучиќ го праша – „Застани бре, што ќе направиш?“.

Ќе ви се допадне