Најскапите обувки на светот чинат 15,1 милиони долари

By

Најскапите обувки на светот чинат 15,1 милиони долари, а ги изработува дизајнерката Деби Вингем. Освен чевли, Деби изработува и најскапи во светот фустани и торта.

Станува збор за сандали што Деби ги изработила со дизајнерот на чевли Крис Цембел. Овие штикли се украсени со ретки розови, сини и бели дијаманти. Во чевлите се вшиени 1.000 скапоцени камења.

Обувките се направени од злато, а горниот дел од кожа е обоен со 24-каратно злато и шиени се со златен конец. Наводно, овие чевли биле направени за извесна госпоѓа од Дубаи.

Ќе ви се допадне