„Убаво е во Австралија, ама мојот живот е тука“, искрено со Васко Тодоров

By

Кога во 1994 година се појави како дел од хумористичната К-15, Васко Тодоров не ни мислел дека до денес ќе го носи епитетот Тошо Малерот. Од скечевите на радио, тргна приказната на телевизија, и така цели 20 години тој со Миле Паника и Цацко ја засмејуваа публиката.

К-15 отиде во стечај, а Васко замина за Австралија. Сега, неполна година е тука, повторно во Скопје и е дел од популарната „Фчерашни новости“.

„Дојдов од Австралија тука за да завршам некои мои обврски.  Убаво е таму, ама мојот живот е тука. “,  вели Васко.

Неодамна падна  фасада врз неговата кола, кога беше неверемето во Скопје, па тоа беше главна тема во јавноста. Вели: „Цела беше смачкана, ама пак не сум толку малер, па можеше тоа да ме убие“.

Тој ни откри ексклузивно дека ја пишува својата прва книга, а промоцијата ќе биде во април. „Па , книгата е при крај. Во неа се собрани сите скечеви од К-15 и мислам дека е добра работа ова“, искрен е Васко.

Ангажманот во „Фчерашни“ вели дека е супер и дека за разлика од времето кога го работеле К-15, каде биле сами,  тука стои цела екипа и продукција.

Дипломиран социолог, кој работеше  во затворот во Идризово како воспитувач, на шега вели дека бил „класен раководител“, но и денес со задоволство ги раскажува приказните за времето минато со затворениците.

За животот во Авсстралија и зошто си дојде , за автомобилот што беше главна вест по медиумите, за дружбата со Бранко  (Миле Паника) од средно училиште, со кого сакал да се жени и зошто мајка му не му дала, па вели  „од дома ако не те зезнат нема кој“, тој раскажа во „Репортер“.  Но, и за тоа каде излегува, со кого се дружи, за времињата од К-15 , од какво семејство потекнува, од каде љубовта кон социологијата, кој е Васко приватно кога не е Тошо Малерот, гледајте го интервјуто

Александра Георгиев

Ќе ви се допадне

https://animeheaven1.com/. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

anime online AnimeHeaven That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Part 2

Fairy Tail (Dub)

AnimeHeaven That Time I Got Reincarnated as a Slime Episode 19

free anime My Hero Academia Season 2 (Dub)

AnimeHeaven Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2 Episode 20