Ахмети вртеше оро кај Положани

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, му беше гостин на свадбата која ја правеше за синот, ректорот Азиз Положани. На Ахмети му се погодила и музиката и амбиенот, па за атер на младенците тснал да заигра на оро.

Како што наведува порталот Америка-Радио, лидерот на ДУИ, заедно со неколку функционери на  пиле поканети на свадбата. За Ахменти не е тајна дека е голем обожавател на пеење, а често станувал и да игра на свадбите каде е поканет.