Бруно Ивановски од Куманово го освои 2-то место во светот на литературен конкурс за пишување писма

By

Основецот Бруно Ивановски од основното школо „Крсте Мисирков“ во Куманово, го освои второто место на 50-от меѓународен литературен конкурс на Светскиот поштенски сојуз на тема „Напиши писмо дочлен од твоето семејство со искуството со Ковид-19“.

Неговото писмо беше избрано за најубаво во државата и второ во светот.

Победник на овој конкурс за пишување писма е 14 годишната Нубајша Ислам од Силхет, Бангладеш. Таа го доби првото место за своето писмо до нејзината мала сестра за тешкотиите со кои се соочило нејзиното семејство за време на пандемијата Ковид-19.

Конкурс е започнат во 1971 година, а се одржува секоја година и ги охрабрува младите луѓе од целиот свет да пишуваат писма на одредена тема. Целта е да се подигне свеста за улогата на поштенските оператори во општеството, како и да промовира писменост помеѓу децата од светот преку уметноста на пишување писмо. Секоја година се пријавуваат повеќе од 1.2 милиони учесници на возраст помеѓу 9 и 15 години.

 

 

 

 

Ќе ви се допадне

Aniwatch - Free Anime Streaming Online - Aniwatch Official. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

aniwatcher Bleach (Dub)

AniWatch Komi Can’t Communicate

AniWatch Boruto: Naruto Next Generations

animes online The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants

AniWatch Attack on Titan Season 2 (Dub) Episode 7