(Галерија) „Во Македонија сум кралица на планините, но, тука уште учам“, Илина Арсова во Еквадор го искачува еден од највисоките активни вулкани Котопакси

Алпинистката Илина Арсова деновиве ги минува во Еквадор, каде заедно со експедиција ќе го искачува еден од највисоките активни вулкани во светот Котопакси. Вулканот се наоѓа на височина од 5911 метри, а врвот постојано е покриен со мраз. „Во Македонија можеби сум кралица на планините, но овде во Еквадор уште учам“, рече Илина и им се … Продолжи со читање (Галерија) „Во Македонија сум кралица на планините, но, тука уште учам“, Илина Арсова во Еквадор го искачува еден од највисоките активни вулкани Котопакси