Спасен Силјаноски победи на Фолк Хит 2023

Фолк пејачот Спасен Силјаноски победи на фестивалот „Фолк хит“ за 2023 година. Со пофалницата за освоеното прво место им се пофали на фановите.

За потсетување, Спасен со песната „Ќе ти дојдам вечер“ стана хит и во земјата и регионот. Посебно е актуелна на „Тик ток“ каде има илјадници видеа со музиката од оваа песна. За Репортер ни рече дека е изненаден, но и среќен од големината на популарноста којашто ја постигнала на Балканот.

Автор на песната е самиот тој, во соработка со Златко Миладиновски и неговата мајка Јагода Силјаноска. Песната првпат е отпеана на „Лешочкиот фолк-фест“ пред 5 години.

(Видео) Хитот на Спасен Силјаноски „Ќе ти дојдам“ го полуде Балканот и Тик ток

 

Scroll to Top