(ФОТО) Летувањето во поранешна Југославија беше закон!

За сите носталгичари, поранешна Југославија е неисцрпната тема.  До одењето на море има уште време, ама еве малку потсетување за сите кои го живее убавото време.

Па да тргнеме.

Мама ќе подготвеше сендвичи за пат. И тоа оние вистинските, со салама…

 

Стариот ќе ги ставеше куферите во возилото (или приколката, ако за тоа имаше потреба)…

Соковите и храната оде во фрижидерчето што го имаа сите…

Ќе ги спуштевме прозорите…

И ќе почневме со патувањето…

По стариот пат, се разбира…

Автомобилите и не беакако овие денс, ама имаа шарм. И ако е за верување на рекламите, жените ја сакаа неодоливата Застава 101…

Некои одеа и во кампови…

Ама и по хотели…

Каде утрото би го дочекале со ваков поглед…

Се одеше и до Трст по шизичка гардероба….

И еспадрилите… Се разбира…

На плажа се одеше два пати, од сабајле до 13 часот, па време за ручек и одмор, и од 17 часот пак…

За децата тоа беше совршено за игра…

Малку нуркање…

Уживање во сладоледите…

Или соковите…

Душек беше хит, оној црвено – синиот што ни на карпа не се дупнува…

Само згазете на пумпата и тоа е тоа…

Пријателите и семејството испратете им честитка…

И размислете на фотките кои на времето, пред Инстаграм и Фејсбук, сте ги гледале само вие, а не секој кој ќе стигне

Фотките тогаш изгледаа вака…

А, се носеа и вакви „купаќи-гаќи“