Македонскиот дизајнер Дејан Христов креираше пет модели на електрично „југо“

Македонскиот дизајнер Дејан Христов креираше серија модели на легендарниот југословенски автомобил. Христов во 2021 година дизајнираше електрично „југо“.

„Југо спортовер“, „Југо Н-Дуро“, Југо роудстер“, „Југо е-ван“ и „Југо кабрио“.

Моделите со потпис на Христов засега постојат само во дигиталниот свет, но тој смета дека „југо“ би требало да се обнови и се надева дека на овој начин ќе привлече инвеститори.

Scroll to Top