Почина Малколм Јанг, гитаристот и основач на бендот АC/DC

By

Малколм Јанг, гитаристот и основач на бендот АC/DC почниал на 65 годишна возраст.

Во соопштението кое го објавија неговите колеги од австралискиот бенд, пишува:

„Малколм заедно со Ангус беше основач и креатор на групата AC/DC. Со неверојатна посветеност, Малколм беше движечката сила на бендот. Како гитарист, текстописец и визионер, тој беше перфекционист и единствен човек. Секогаш се држеше до својот план и работеше точко она што го сакаше. Со огромна гордост влегуваше во секој потфат, а неговата посветеност кон фановите беше неверојатна.

Ќе ви се допадне