Сопругот на Каролина ќе го освојува Њујорк

By

Сликарот Михаил Корубин, сопругот на пејачката Каролина Гочева, ќе има прва самостојна изложба во Њујорк. Уметникот ги покани сите негови пријатели да ја посетат.

„Драго ми е што можам да ја најавам мојата соло-изложба Gaze во Галерија МЦ во Њујорк. На изложбата ќе има слики во масло и акрил бои на платно. Се надевам дека ќе ве видам таму“, напиша Михаил на „Фејсбук“.

Михаил е долгогодишен сликар и најчесто црта ликови на девојки, а пред една година нацрта и портрет на Каролина, слика која се најде на нејзиниот албум.

Ќе ви се допадне