„Спајс грлс“ повторно заедно

By

Британската женска поп-група „Спајс грлс“ ќе се собере во полн состав во 2018 година. Ќе снимаат нов албум и ќе учествуваат во голем број специјални проекти на телевизија, пишува „Сан“. Идејата за обединување на некогашната популарна група е на Мел Си, која од минатото лето ги убедува другите учесници да се вратат. Викторија Бекам, која претходно се спротивстави на оваа идеја, исто така дала согласност.

Членките на групата веќе се обидоа да се здружат, но не многу успешно, главно поради вклучувањето на изведувачите на други проекти. Исто така, треба да се забележи и категоричното одбивање на Викторија Бекам да биде поврзана со бендот во сегашно време.

„Спајс грлс“ е женска поп-група основана 1994 година во Лондон. Посебна популарност на групата ја донесе песната Wannabe, објавена 1996 година. Во 2000 година членките на бендот објавија дека секоја тргнува по свој пат.

Ќе ви се допадне