Том Хенкс доби почесен докторат на Харвард

Добитникот на Оскар, Том Хенкс доби почесен докторат по уметност од Универзитетот Харвард. Говорејќи по добивањето на докторатот, Том се пошегува дека за разлика од оние кои ги добиле своите дипломи неколку минути пред него, тој ја добил без да направи ниту една задача, без да помине време на часови, без да влезе во училница, пишува магазинот Пипл.

„Не знам многу за латински. Немам вистинска страст за ензимите, а глобалната јавна политика е нешто што го барам во весникот пред да играм Wordle“, додадл тој.

Настрана шегите, Том, кој студирал на Универзитетот Чабот и Државниот универзитет во Калифорнија во Сакраменто, имал порака за дипломираните студенти.

„Тоа е истата опција за сите возрасни кои мора да одлучат каков тип на Американци ќе бидат: оние кои прифаќаат слобода и слобода за сите, оние кои не ја прифаќаат и оние кои се рамнодушни. Само првите работат на создавање совршена заедница. Останатите се на пат“, рекол Хенкс.

На актерот на подарок добил одбојкарска топка од Харвард Веритас Вилсон како референца за неговиот филм од 2000 година „Отфрлени“.

Scroll to Top