Ученици од САД играат на Малешевско оро

Ученици од Соединетите Американски Држави ја пејат песната „Што имала к’смет Стамена“ и играат Малешевско оро.

Како што рече една од учителките, тие песната и орото ги научиле при една посета на Малешевијата.

Светскиот македонски конгрес од Австралија при објавата на видеото се заблагодари на училиштите заради учењето на различните култури и традиции.