(ВИДЕО) „Сваровски“ ѕвезда на елката во Њујорк

By

Божикното дрво во Њујорк и оваа година ќе биде едно од најукатните. Директно од Пенсилванија во сабота  пак ќе пристигне елката која ќе биде украсена за Новогодишните и Божиќните празници. Елката е широка 15 метри и ќе биде украсена со повеќе од 500.00 сијалички, а на врвот ќе биде поставена “Сваровски” ѕвезда.

Божиќното дрво е високо 23 метри. Ќе биде поставено пред “Рокфелер”.

Ова ќе биде 86-то по ред Божиќно дрво кое ќе биде поставено во Менхетен. Елката ќе светне на 29 ноември се до 7 јануари.

Гледајте го видеото како изгледаше тоа лани:

Ќе ви се допадне