(Видео) Владиката Петар распеан во друштво со поповите се опуштија со чаша црвено вино

Владиката Петар распеан и се оппушта со чаша црвено вино, во друштво на попови седнати на маса додека се гоштеваат.

Видеото се појави на социјалните мрежи, а според познавачи направено е во црковни простории по одбележување на празник.

Според коментарите видеото е снимено во Крушево, а корисниците на социјалните мрежи коментираат дека ова е „опроштајна прослава за Владиката“, бидејќи на негово место од 5. јуни ќе дојде Курушевско-демирхисарски митрополит ќе биде Јован.

 

Scroll to Top