Дејан Кулушевски и уште неколку светски познати фудбалски ѕвезди уживаат во Охрид

Фудбалерот со македонско потекло Дејан Кулушевски, кој е роден во Стокхолм и игра за Шведска, дојде во посета на Македонија. Тој овие денови е на одмор во Охрид, родниот крај на неговите родители.

Кулушевски игра за англискиот фудбалски клуб „Тотенхем“, заедено со уште неколку познати фудбалери, меѓу кои неколку играчи на „Стохлолм“ како и фудбалерот на „Брајтон“, Јасин Ајари се во охридското село Орман, на гости кај дедото на Кулушевски.

Кулушевски и неговите пријатели по напорните натпревари уживаат во прошетките на убавиот Охрид, но и во добрата македонска храна.

Scroll to Top