Феро Инвест учествуваше на Intersolar – најголемиот светски саем за соларна енергија во Минхен

Групацијата Феро Инвест учествуваше на најголемиот светски саем за соларна енергија – Intersolar 2023 кој се одржа во Минхен, Германија. 

Делегацијата на Феро Инвест се сретна со светски познати компании од секторот за производство на електрична енергија од фотоволтаични електрични централи, а целта беше да се разменат искуства и знаења за примена на најсовремените методи и практики во оваа област на обновливите извори.  

Беа зацврстени партнерските односи со светски познатите компании Trina, специјализирани за соларни панели, Goodwe за инвертери за електрични централи, PV Case за софтвери за проектирање и многу други кои се специјализирани за одредени сегменти во изградба и одржување на фотоволтаични електрични централи. 

Посебен акцент беше ставен на средбите со производители на батериски системи за складирање на електрична енергија, како дел од проектираните цели на Феро Инвест да биде првата македонска компанија која ќе инсталира ваков систем во фотоволтаична електрична централа. 

Intersolar најголемиот светски саем за соларна енергија, а оваа година собра на едно место околу 2.500 компании од 57 земји во светот, кои ги изложуваа своите производи и услуги, а над 105.000 лица го посетија саемот.  

Scroll to Top