(Галерија) Снежна бајка од Беровското Езеро

Снежни пејзажи од Беровско езеро се споделуваат на социјалните мрежи од туристите кои во моментов престојуваат таму. Природните убавини на Беровско езеро покриени се снег, го прават ова место посебно.

Беровско Езеро или Ратевско Езеро е вештачко езеро во Малешевијата, непосредно Берово односно на 7 километри. Езерото се наоѓа по течението на Клепалска река, поради релативната висока надморска висина околу езерото температурите во лето во просек се движат од 23°С до 25°С, додека во ноќите температурата се спушта и до 12°С.

Фото: Фејсбук група – Патувања низ Македонија мк