Хороскопски знаци кои најтешко го поднесуваат раскинувањето

Секој хороскопски знак има различни верувања за врските и се однесува различно со партнерот. Додека некои не трпат ништо од партнерот, на другите им е тешко да стават крај. Ова се знаците на кои им е тешко да ја раскинат врската, без разлика колку е лоша.

1. Риби

Вие имате срце од злато и сите го знаат тоа. Исто така настојувате да го идеализирате вашиот партнер и да го гледате само најдоброто кај него. Проблемот со ова е што често ги испуштате предупредувачките знаци кои ви кажуваат дека можеби е најдобро да ставите крај. Иако е добро да ѝ се посветите на личноста и да се обидете врската да функционира, сакате да верувате дека личност што ја љубите никогаш нема да ве повреди и ќе ја браните до самиот крај. Кога ќе се случи нешто лошо, нема да раскинете бидејќи нема да сакате да прифатите дека вашиот партнер всушност не е личноста којашто сте ја замислиле.

2. Рак

Вие навистина сакате да бидете вљубени, и тоа многу добро се гледа. Иако не би започнале врска со кого било, сепак настојувате да верувате дека секоја врска ќе биде онаа вистинската и си ја замислувате заедничката иднина почесто отколку што сакате да признаете. Бидејќи многу брзо се поврзувате со вашите партнери, често му дозволувате на срцето да ги носи одлуките наместо на вашиот мозок. Иако љубовта е неверојатно нешто, таа нè е се. Секогаш сте вљубени во вашиот партнер и дури и ако се појават сериозни проблеми, токму поради тоа нема да помислите на разделба. Ќе останете во врската што е можно подолго, освен ако имате друга опција.

3. Девица

Вашите стандарди се навистина високи, имате изградено многу ѕидови и се отворате пред некого дури откако ќе поминете многу време заедно. Минувате многу време барајќи го совршениот партнер и не започнувате врска со кој било. Но, тоа не значи дека вашите врски се совршени. Вие сте интелигентни и свесни сте кога ќе настане проблем, но наместо да ставите крај, се обидувате да решите сè дури и кога решението не постои. Имате огромно трпение и останувате и во лоша врска само затоа што верувате дека со доволно време може да се реши што било.

4. Бик

Вие сакате ред и структура и сакате сите да го знаат тоа. Штом животот ви е мирен, вие сте задоволни, без разлика дали тоа е добро или лошо. Кога станува збор за врските, можеби забележувате дека вашиот партнер не е најдобриот или дека не сте вљубени колку што треба, но раскинувањето само ќе ви предизвика хаос и неудобност со кои не сакате да се справувате. Можеби нема да останете во врската поради љубов, но нема да раскинете бидејќи тоа е најудобното и најлесното нешто.

5. Вага

Можеби верувате во бракот, но тоа не е причината зошто останувате во врската. Вие сте навистина посветен партнер и иако ви е потребно време да започнете врска, штом ќе му се посветите некому, навистина ви е тешко да заминете. Сакате врската да биде што посреќна и хармонична бидејќи сакате да го зачувате мирот. Сакате да ви биде удобно, но почесто ова им го посакувате на другите отколку на себеси. Нема да раскинете бидејќи не сакате да предизвикате непотребна болка, без разлика што понекогаш крајот е најдобрата опција. Кога сепак ќе ставите крај, неретко повторно му се враќате на бившиот партнер бидејќи не можете да го заборавите.

6. Скорпија

Кога станува збор за врските, вие сте навистина страстен партнер. Не се вљубувате често, но кога ќе се случи тоа целосно сте опседнати со партнерот. Толку многу вложувате во врската што партнерот никогаш нема да ја заборави. Речиси никогаш нема да раскинете, освен во екстремни околности, како на пример, предавство или неверство. Во овој случај не само што ќе раскинете, туку ќе барате и одмазда и никогаш нема целосно да ја заборавите личноста што ве повредила.