Матеја Масев на 12 години потпиша договор со Црвена звезда

Матеја Масев (12) од Струмица потпиша договор за некогашниот белградскиот европски шампион Црвена Звезда. Матеја е син на поранешниот репрезентивец Дени Масев и сегашен директор на репрезентацијата на Македонија.

Матеја играше шест години фудбал во Академија Пандев, каде се издвоил како најдобар помеѓу неговата генерација фудбалери.

Неговата позиција во Црвена Звезда е стопер.