Музичарите од Филхармонија се стокмија во костуми и свечени фустани за новиот програмски каталог

Музичарите од оркестарот на македонската филхармонија се стокмија во костуми и свечени фустани за фото сесијата за програмскиот каталог за новата концертна сезона 2023 -2024 „80 години – љубов“.

„Свеченото отворање е на 5 октомври со концертот кој симболично го насловивме „Будење” на кој како солист ќе настапи виртуозниот унгарски виолинист Барнабаш Келемен, а диригент е маестро Бенџамин Шварц од Израел/ САД“, информираа од Филхармонија.

Фото: Маја Аргакијева
Scroll to Top