Пет медали за таеквондистите на „Бутел“ на турнир во Белград

Младите таеквондисти од клубот „Бутел“ освоија пет медали на меѓународниот турнир „Елит опен“ во Белград.

Сечо Хасан освои сребро, а бронза освоија Никола Кекеновски, Теодор Стојановски, Мила Петров и Ведрана Тунески. На турнирот учествуваа 540 натпреварувачи од 56 клубови од седум земји.

Ова е нов успех за таеквондистите на Бутел отркако Дејан Георгиевски освои злато, а Филип Додевски сребро на Г2 турнирот во Тирана, Албанија.

(Фото) Таеквондистот Дејан Георгиевски освои злато, а Филип Додевски сребро во Албанија