Роберт де Ниро: Трамп е кловн кој може да стане тиранин

Познатиот американски актер Роберт де Ниро денеска ненадејно се појави во близина на судот во Њујорк за јавно да го нападне кандидатот за претседателските избори, републиканецот Доналд Трамп, за кого рече дека е „кловн кој може да стане тиранин“.

Актерот кој го поддржува актуелниот, демократски претседател Џозеф Бајден изјави дека Њујорк е „неговото место“.

„Го сакам овој град, не сакам да го уништам. Доналд Трамп не само што сака да го уништи овој град, туку и земјата и, на крајот на краиштата, може да го уништи светот“, изјави Де Ниро, долгогодишен противник на поранешниот републикански претседател.

Обраќањето на Де Ниро всушност беше организирано од предизборниот тим на демократскиот претседател Бајден, додека во исто време, чекор понатаму, Трамп ги слушаше своите адвокати кои се залагаат за ослободителна пресуда во кривичната постапка против него.

Актерот кој сега има 80 години изјави дека Трамп е „кловн“ и дека неговата кандидатура за претседател во 2016 година сите ја сметале за шега.

„Кога Трамп се кандидираше во 2016 година, тоа беше како шега, идиот кој се кандидираше за претседател. Ги заборавивме лекциите од историјата кои ни покажуваат дека другите кловнови не беа сфатени сериозно додека не станаа диви диктатори“, рече Де Ниро.

Тој додаде дека сега никој не треба да се смее, туку мора да ја искористи оваа единствена можност и да гласа против него – еднаш засекогаш.

Scroll to Top