Швајцарски хотел со нула ѕвезди гарантира дека нема да спиете

By

Нов хотел со нула ѕвезди во Швајцарија гарантира бессони ноќи на оние кои ќе решат да спијат во него. Ова е нова уметничка инсталација на близнаците Риклин, а нивната идеја е гостите да размислуваат за светските проблеми додека престојуваат во нивниот хотелот.

dobivaj vesti na viber

Хотелот „Нул штерн“ (Нула ѕвезди) се состои од брачен кревет на платформа, две ноќни маси и ламби покрај него. Нема ѕидови, нема плафон или врата за да се обезбедат приватност и засолниште. Се наоѓа покра пат во близина на бензинска пумпа во селото Сејон во јужниот швајцарски кантон Валез.

„Поентата не е спиењето. Она што е важно е осврнувањето на сегашната ситуација во светот. Престојот во хотелот е потврда за потребата од итни промени во општеството“, вели Франк РиклинХотелот со четири соби ќе биде отворен од 1 јули до 18 септември, а едно ноќевање чини 320 евра.

 

 

Ќе ви се допадне