Театар Комедија со претставата „Анатомија на неверството” ќе гостува во Словенија

Претставата „Анатомија на неверството” од Театар Комедија ќе гостува во Словенија. Претставата во режија на Александра Кардалевска која минатата сезона имаше голем успех на домашните и меѓународни фестивали, сега Театар Комедија ќе има прилика да ја прикаже извонредната игра на актерите Жаклина Петровска и Тони Денковски пред словенечката публика во Нова Горица на 31. мај и во Крањ на 2. јуни.
„Низ неколку засебни сцени во кои истите актери толкуваат различни карактери, претставата зборува за неверството, бракот и воопшто машко-женските односи. Движејќи по тенката линија на сарказмот и апсурдот, приказната ги поставува сите ликови во парадоксални состојби кои истовремено создаваат и хумористични и драматични ситуации“, соопштија од Театар Комедија.
Scroll to Top