Третина од базените во Италија не ги исполнуваат стандардите за чистота, во водите откриени големи количини бактерии

By

Италијанската здравствена и хигиенска полиција затвори 10 водени паркови во земјата, за кои е утврдено дека не ги исполнуваат хигиенските стандарди и дека се контаминирани, соопштија во четвртокот од единицата карабинери.

dobivaj vesti na viber

Утврдено е дека 83 од 288 водени паркови и базени кои се прегледани, од нив 28% не ги исполнуваат одговарачките стандарди за чистота.

За четири од нив, во близина на Месина, Витерба и Латина е утврдено дека во водите имаат големи количини на бактериски и фекални материи.

Проценето е дека сите 83 водени паркови не ги исполнуваат стандардите за капачите за безбедно ги користат овие објекти.

Ќе ви се допадне