Уметникот Драган Божино со изложба на слики направени од ПМ10 честички

Младиот уметник Драган Божино вечерва во „Јуроп Хус Скопје“ ќе има изложба на уметнички дела направени од ПМ10 честички.
Изложбата е насловена „Асфиксија“. Уметничките слики создадени се од ПМ10 честички кои се земени од надворешен прочистувач Аеро С, првонаградуван на Еконова2021 и поставен во Општина Центар.

„Затвори очи…но, затвори и нос и уста…па замисли…замисли сивило. Тоа е она сивило од воздухот кое ни станува секојдневие и кое опасно, без најава и дозвола навлегува во сите пори на живеењето. Сега дојди и види“, стои во најавата за уметничката изложба.

Изложбата е поддржана од кампањата Зелен Договор и Општина Центар и започнува во 19 часот.