(Видео) Флеш-моб на хрватската армија среде Загреб

Војниците на хрватската армија изведоа флеш-моб на песната We will rock you  среде Загреб. По повод одбележувањето на 32 годишнината од основањето на Хрватската армија, како дел од националната кампања WeAreNATO, членовите на баталјонот за почесна заштита во петокот во загрепската „Цвјетни трг“ изведоа флеш-моб.

16 припадници на баталјонот за почесна гарда во центарот на Загреб изведоа воено-акробатска кореографија со песната We Will Rock You, а последниот стих од песната We will rock you го замениле со We are NATO.

Целта на кампањата е да се истакне единството и солидарноста во НАТО како дел од колективниот придонес за заштита на мирот и безбедноста на граѓаните. Хрватска се приклучи на кампањата во 2022 година како 10-ти сојузник за подобрување на разбирањето на јавноста за операциите на НАТО и презентирање на придобивките од членството.

Scroll to Top