(Видео) Изгоре куполата на Универзалната сала

Изгоре куполата во пожарот во Универзалната сала – култен објект во градот каде што од осамостојувањето до денес се одржуваа бројни настани и симбол на солидарноста по скопскиот земјотрес.

Според последните информации, пожарот е локализиран, но се уште не е целосно изгаснат.

Засега не се знае зошто избувнал пожарот, а се апелира да не се шират шпекулации.


Scroll to Top