(Видео) Овации и аплауз за слепо и аутистично девојче додека свири пијано

Тринаесегодишната Луси која има има оштетен вид и аутизам, се појави во телевизико шоу и ја воодушеви публиката додека свиреше на пијано. Таа победи во шоуто насловено „Пијано“ кое се емитува на Канал 4.

Шоуто, во кое водителка е Клаудија Винклеман, вклучува членови на јавноста кои настапуваат на железничките станици низ Англија додека судиите гледаат во тајна просторија.

Инаку Луси имала перформанс на железничката станица минатиот месец.