(Видео) Почна летото за скопските фламинга, Зоолошката градина ја отвори лагуната

Скопската зоолошка градина ја отвори лагуната за фламингата. На Фејсбук објавија видео на кое се гледа како фламингата уживаат во топлите летни денови, околу зеленилото и покрај малото езерцо.

Егзотичните фламинга од 2020 година се жители на Зоолошката градина во Скопје.

Scroll to Top