За првпат во историјата жена ќе им биде тренер на мажи во фудбалското првенство во Англија

Хана Дингли е првата жена тренер на машкиот тим на Форест Грин Роверс. Хана е и воопшто првата жена тренер на машки тим кој се натпреварува во една од професионалните лиги во Англија.

Претходно Дингли беше извршен директор на академијата на во клубот на Форест Грин Роверс.

Scroll to Top