Запознајте се со малите штрумфови во Ист Гејт

Штрумфовите кои се во Ист Гејт Мол до 9 Декември, се главни протагонисти во кампањата #SmallSmurfsBigGoals–#MалиШтрумфовиГолемиЦели. Кампањата има за цел да ги охрабри сите и да ја подигне свеста за солидарност и преземање на големи чекори во справување со предизвиците на човештвото.

dobivaj vesti na viber

Штрумфовите се признаени амбасадори кои можат да го дадат својот пример за зачувување на планетата, намалување на екстемната сиромаштија и гладот и промовирање на мир во светот.

Интерактивната поставка на селото на Штрумфовите е прекрасен пример за целата јавност за дружење, заедништво, социјализација, добри вредности.

Штрумфовите се симбол на одржливо живеење, тие живеат во шума, се во нивното село е направено од природни материјали, тие се грижат за чиста природа, секаде се движат пеш, не загадуваат, и се солидарни еден спрема друг.

Во селото на Штрумфовите децата бојат цртежи со дрвени боички со главните вредности и пораки #MалиШтрумфовиГолемиЦели.

Scroll to Top