Злато, сребро и бронза за Македонија на Јуниорската балканска математичка олимпијада во Тирана

Македонската репрезентација освои три меали на Јуниорската балканската математичка олимпијада 2023 во Тирана.

„На 27 ма Јуниорска балканска математичка олимпијада, Македонија е единствената земја која освои златен медал со максимален број на поени“, информираа од Сојузот на математичари на Македонија.

Дамјан Давков освои златен медал, Ивано Божиновски сребро, а Андрија Младеновиќ бронза.

Покрај нив, Македонија ја претставуваа и Никола Стојковски, Јаков Геговски и Андреј Тасиќ.

Scroll to Top