Мачките не се за нив: Хороскопски знаци алергични на овие крзнени миленичиња

Секој кој некогаш доживеал алергиска реакција на мачки знае колку тоа може да биде тешко. Црвени очи, кивање и чувство дека некој ве покрил со куп коса се само дел од последиците од алергиите. Хороскопот ни кажува дека постои врска помеѓу луѓето кои се родени во одредени знаци и нивните алергии, па еве на кого не му се препорачува да има мачка за домашно милениче.

Овен
Овните се природно склони да избегнуваат мачки. Нивната енергична и импулсивна природа често не оди рака под рака со тивкиот и независен карактер на мачките. Нивната алергија е повеќе енергична отколку физичка.

Близнаци
Близнаците се познати по својата комуникативност и потреба од социјални контакти, додека мачките се познати по својата мистерија и независност. Овие два света често не се совпаѓаат, а ѕвездите сугерираат дека Близнаците можеби се алергични на влакната од мачки поради нивната потреба за поотворена комуникација.

Девица
Девиците се познати по својата прецизност и организација. Нередот што мачките можат да го остават зад себе, како што се влакната и гребаниците на мебелот, би можеле да создадат внатрешен хаос кај Девиците. Можеби нивната алергија не е само физичка, туку и психолошка реакција на несовршеноста што мачките ја внесуваат во нивниот хармоничен свет.

Вага
Вагите се стремат кон хармонија и рамнотежа, а непредвидливото однесување на мачката може да го наруши нивното чувство за мир. Вагите може да развијат алергија на мачки како начин да го одржат својот мирен и урамнотежен начин на живот.

Стрелец
Стрелците се познати по нивната љубов кон слободата и авантурата. Мачките, иако независни, бараат одредено ниво на грижа и внимание што може да ја ограничи слободата на Стрелецот. Нивната алергија на мачки е потсвесен начин да го одржат во живот нивниот авантуристички дух.

Јарец
Јарците се практични и сериозни знаци. Мачките со сопствената наклонетост кон лазење во непристапни ќошиња и создавање неред, можат да бидат вистински кошмар за овој земјен знак. Алергијата на Јарецот е нивната несвесна желба да одржуваат ред и контрола.

Scroll to Top