На 6 и 7 октомври во „Капитол мол“ ќе се одржи танцовиот хепенинг „Кажи ми со танц“. Посетителите ќе може да се запознаат со балетско студио „Сонце“, балетското студио „Диадема“, „Аква денс клуб“ и студиото „Брејк а лег“. Во текот на овие два дена тие ќе им ги претстават своите програми и можности преку класичен и модерен балет, хип-хоп и аренби.

Истовремено, поетите и авторите Ксенија Николова, Наим Иљази, Јован Илиески и Вера Калин ќе пишуваат на тема „танц“, и ќе потпишуваат книги и поеми за посетителите.