„Силви бенд“ на 5 октомври во „Сули Ан“ во скопската чаршија ќе го изведат мјузиклот „Ромален“. Мјузиклот содржи 13 песни. На сцената со Силви и Влатко ќе настапат и 15 танчери. Мјузиклот биде изведен во рамките на манифестацијата „Нов културен бран“, а со почеток во 20 часот.