(Галерија) Едина Муса со згодни кошаркарки ќе бркаат успех во женската лига

By

Позната кошаркарка Едина Муса и нејзиниот татако, познатиот тренер Амди Муса, го формираа  женскиот кошаркарски клуб „Работнички“. Идејата за  клуб и негово постоење  дојде од македонската кошаркарка Едина Муса, која сака своето знаење и борба на терен да ги пренесе на помладокот од тимот.

За прв тренер на тимот е Амди Муса, од чија претходна школа за кошарка произлегоа многу звучни имиња кои настапуваат во Прва лига мажи, но и во некои странски држави. Амди сега фокусот го става на работа во женската лига.Овој пат таткото и ќерката се обединија и се стремат кон успех. Она што е интресно и го коментираат на социјалните мрежи е дека освен што се спремни на теренот, во екипата се згодни кошаркарки.

Фото : Александар Ристовски и basketball.mk

 

Ќе ви се допадне

Akudama Drive (https://crunchyrollfree.com/m/lBNo) Episode 12 at website https://crunchyrollfree.com crunchyroll premium account 2020

I'm standing on 1,000,000 lives. (Dub) (https://kissanimeonline.com/m/0M7e) Episode 10 at website https://kissanimeonline.com kiss anime monster