Совети како да се нашминкате за Нова година

Визажистите советуваат: празничната шминка за оваа Нова година треба да биде навистина свечена. Дури и премногу. Тие предлагаат многу светки на очите, златни или сребрени, според гардеробата.

Карминот со сребрените светки треба да е светол, а тие што ќе стават златни светки треба да го комбинираат со темен кармин.