Кралот Чарлс се прошета со вратоврска со грчко знаме

Кралот Чарлс на конференцијата COP28 во Дубаи се појави со вратоврска со грчко знаме.

Ова се случува во време кога на спор меѓу британскиот и грчкиот премиер поради скулптурите од Партенон кои британската влада ги однесе во Велика Британија пред повеќе од 200 години.

Бакингемската палата сугерираше дека изборот на кралската вратоврска, сепак, е резултат на случаен избор на парче облека, пренесува „Би-Би-Си“.

Scroll to Top