Деветгодишно девојче студира на два факултета, има повисока интелигенција од Ајнштајн и сака да стане астронаут во НАСА

На деветгодишната Адара Перес од Мексико ѝ бил измерен коефициент на интелигенција 162, кој е повисок и од тој на Алберт Ајнштајн и Стивен Хокинг. За споредба, …

Деветгодишно девојче студира на два факултета, има повисока интелигенција од Ајнштајн и сака да стане астронаут во НАСА Прочитај повеќе »