(Видео) Првиот електричен автомобил кој доби дозвола за летање може да се купи за 300.000 долари

Компанијата „Алеф“ од Калифорнија го произведе првиот летечи електричен автомобил Alef Aeronautics, кој може да се нарача за цена од 300.000 долари. Федералната авијациска администрација …

(Видео) Првиот електричен автомобил кој доби дозвола за летање може да се купи за 300.000 долари Прочитај повеќе »