Најстарата трансродна политичарка во Европа стана заменик-премиер на Белгија

Гинекологот и членка на Зелените во Европскиот парламент, Петра де Сутер, стана дел од новата белгиска коалициска влада, со што стана најстарата трансродова политичарка во Европа. …

Најстарата трансродна политичарка во Европа стана заменик-премиер на Белгија Прочитај повеќе »