Почина Бо Голдман сценаристот кој доби Оскар за „Лет над кукавичјото гнездо“

Сценаристот Бо Голдман, кој доби Оскар за филмовите „Лет над кукавичјото гнездо“ и „Мелвин и Хауард“, почина на 90 години во Хелендејл. Веста за „Њујорк …

Почина Бо Голдман сценаристот кој доби Оскар за „Лет над кукавичјото гнездо“ Прочитај повеќе »