(Видео) Пред 53 години полета првиот патнички авион „боинг 747“

Пред точно 53 години полета првиот патнички авион „боинг 747“. Летот се случи на деветти февруари далечната 1969 година, а овој ден беше одбележан во …

(Видео) Пред 53 години полета првиот патнички авион „боинг 747“ Прочитај повеќе »