данок

Ед Ширан плаќа поголем данок од „Амазон“

Светската музичка ѕвезда Ед Ширан минатата година плати повеќе данок од „Старбакс“ и „Амазон“, иако заработил помалку од нив. Ширан платил околу 5,29 милиони фунти данок, „Амазон“ …

Ед Ширан плаќа поголем данок од „Амазон“ Прочитај повеќе »

Ќе се воведе данок за користење социјални мрежи

Уганда има намера да воведе данок за користење на социјалните мрежи, а овој специјален трошок ќе го плаќаат сите корисници на мобилни телефони кои имаат …

Ќе се воведе данок за користење социјални мрежи Прочитај повеќе »

Џорџ Сорос не платил данок од 18 милијарди долари

Џорџ Сорос крие 18 милијарди долари, кои американските даночни власти никогаш нема да можат да ги добијат. Сорос подари 18 милијарди долари на добротворни хуманитарни …

Џорџ Сорос не платил данок од 18 милијарди долари Прочитај повеќе »

Наместо данок на граѓаните, Полска воведе данок за банкарите

Додека банкарите се среќни, граѓаните на државата никогаш нема да бидат среќни! Европската Унија повеќе не знае како да ги контролира земјите како Полска, чии …

Наместо данок на граѓаните, Полска воведе данок за банкарите Прочитај повеќе »

Scroll to Top